Malou

Malou fredag 10 april 2009

Vårt plan lyfte kvart i tio på morgonen och den första ölen öppnades inte långt efter det. Är det semester så är det väl? =) Det tog bara en timme lite drygt från Köpenhamn till Prag så Håkan var glad som en speleman då han annars verkligen hatar att flyga. På flygplatsen i Köpenhamn så hittade vi Starbucks till vår glädje. Varför o varför finns inte de i Sverige??

Klicka på bilden


Vi fick våra väskor snabbt och tog sedan en taxi till vårt hotell. Det var ett fyrstjärnigt hotell med helt okej inredning. Sängen var dock stenhård. När man slängde sig i sängen så tycker man att det borde fjädra lite, men det gjorde det inte. Som att hoppa upp på ett betongblock. Vi skulle senare upptäcka att vi bodde väldigt nära allt som vi ville se, så vi kan verkligen rekommendera hotellet Manes på Mysklikova 20 i Prag.

Klicka på bilden

Efter en kort visit på rummet så stack vi för att äta lunch på lemon leaf som låg på hörnet av hotellet. De hade asiatisk mat och annan internationell mat. Håkan tog någon köttbit med svampsås och spaghetti, och jag tog en asiatisk gryta med cashewnötter och kyckling. Över förväntan tyckte vi båda. Efter denna påfyllning av energi så gick vi i fyra timmar inne i citykärnan och lärde oss vart saker och ting låg.

På kvällen så åt vi på en närliggande lokal pub. Vi tog bruschetta med tomat och vitlök till förrätt och till huvudrätt så tog Håkan gulash (grytan, inte soppan) med bread dumplings (som visade sig vara vanligt bröd typ) och jag tog ost och skink schnitzel (kycklingfile typ) med potato dumplings som ser skitäckliga ut men smakade faktiskt gott. Drack tjeckernas favoritöl Gambrinius till detta som är en av mina favoritölsorter med. Vi kallade detta vår fredag efter middagen och hoppade i säng.

Klicka på bilden

0 kommentarer: