Malou

Malou fredag 10 april 2009

Vi sov i 11 timmar och vaknade mycket utvilade. Jag hade tagit ett bad på kvällen före så jag var vän med min kropp trots allt spatserande dagen innan. Vår tv var ganska så värdelös om man inte kan tjeckiska då de dubbar allting och hade bara tjeckiska kanaler förutom BBC som enbart visade nyheter om och om igen. Men när jag satte på just den kanalen på morgonen så vem satt där i en debatt om inte Carl Bildt? Vad är oddsen liksom?


Efter en helt okej frukost, så tog vi en taxi till Prague Castle som låg uppe på en höjd. Vi tänkte att vi går hellre ner än upp. =) Det var magnifikt där uppe med katedralen med en fantastisk historia som vi såklart inte lyssnade på. Men det var så vackert att vi gick där länge och insöp alla intryck.


Klicka på bilden

På baksidan av området så fanns de här vackra men våldsamma skulpturerna. De var så detaljerade och man kunde knappt slita sig. Utsikten var fantastisk och man såg ut över hela Prag.

Klicka på bilden

Sedan var det en mycket lång trappa ner som väntade och det var bara att börja traska. Väl nere så gick vi över Charles bridge som har otroligt vackra skulturer på båda sidor. Efter det så började magen kurra och ölsuget bli stort så vi tog en dagens tre rätter på en italiensk restaurang i de judiska kvarteren. Mycket gott även idag.

Klicka på bilden

Håkan hade hört så mycket om den berömda puben U fleku som brygger sitt eget öl. Vi bodde väldigt nära denna pub och efter en heldagspromenad så gick vi dit för att få en svalkande öl. Vi var inte alls imponerade av stället, då det var långbord, hög volym, dragspel i örat och infödda tjecker i andra. Phu! Det blev en snabb öl som i och för sig smakade väldigt gott och sedan hem till hotellet för en välförtjänt vila.

Klicka på bilden

Våra ben tog oss senare till TGI Fridays som låg på en av huvudgatorna. Drinkar och god mat gjorde att även denna dag blev perfekt. Innan jag hoppade i betongsängen så tog jag återigen ett gott bad. Härligt!!

0 kommentarer: