Malou

Malou fredag 10 april 2009

På söndagen var vi slitna efter två dagars ständigt promenerande och var glada att vi skulle på en guidad tur 6 mil utanför Prag i en liten by som heter Kutna Hora. Där skulle en vacker kyrka och en annan kyrka som kallas för skelettkyrkan finnas.

Innan vi åkte dit så passade vi på att fota en av de coolaste byggnaderna jag sett; Dancing builing. Vilket mästerverk. Det är ett företagskomplex och ligger ett stenkast från vårt hotell. Jag kunde stått där i flera timmar och titta på det. Otroligt!

Klicka på bilden

Bussen tog en timme ut till Kutna Hora och vi började i skelettkyrkan. Det var riktiga skelett som en munk för många hundra år sedan samlade ihop och dekorerade hela kyrkan. Det var mycket vackert, men ändå läskigt att veta att det var riktiga människor en gång i tiden.

Klicka på bilden

På kyrkogården så fanns där en otroligt vacker ängel mitt inne i en buske. Mycket symbolisk och mycket vacker.

Klicka på bilden

Sedan åkte vi vidare till Kathedrale de Borbara. Det skall vara den mest bevarade gotiska katedral i hela världen och jag kan inget annat än att hålla med. Vilket mästerverk!

Klicka på bilden

Deras orgel var något i hästväg!! Klicka på bilden nedan för att se alla detaljer. Jag stirrade länge på denna vackra pjäs och undrade om människohänder verkligen kunde skapa något så här vackert?

Klicka på bilden

Efter en till guidad tur i stadens stadshus så hittade vi den lokala restaurangen med hemmagjort öl. Två såna så var dagen gjord. Kvällen bestod av att packa ihop våra saker och äta på en italiensk restaurang som var magnifik...

Klicka på bilden

.... och såklart... bada igen!! Det gäller att passa på.


0 kommentarer: